Плодови шишчета

Бързо, лесно и забавно поднасяне на летните плодове.
 
От март месец насам се оплаквах на всеки, който иска да ме слуша, от
студеното и облачно време насам и липсата на читава пролет. Пролетта така и не дойде, но след една седмица от 15 – 16 градуса през юни, зимата постепенно премина в лято. И то какво лято! От началото на юли, температурите (почти) не са паднали под 25 градуса, а дори имахме и няколко дни с над 30. За края на другата седмица обещават 35. Сега не смея да се оплача, че ми е топло.
В такова време по разбираеми причини избягвам да се задържам дълго в кухнята и повече разчитам на салатите и грила на терасата, както и на плодовете.
Затова днес няма да ви предлагам засукана рецепта, а ще ви покажа с какво се забавлявах вчера следобед. Идеята я видях миналата година, след като лятото беще свършило, в сайта Bakers Royale. Не откривам топлата вода, но на Камбанката й хареса (както и на родителите й).
 

Продукти

  • Диня, пъпеш
  • Формички за бисквити

Начин на приготвяне

  • Динята и пъпешът се охлаждат и от тях се отрязват няколко парчета  с дебелина около 1,5 – 2 см. Желаните форми се изрязват с формички за сладки.
  • Набождат се на дървени шишчета за коктейлни хапки, охлаждат се за 10 – 15 минути в хладилника. Хапват се веднага.

4 Comments

  1. Както и на мен – идеята е страхотна! И освен като плодови шишчета, мисля, че добре биха се съчетали с питие или сокче – както маргарита с маслина (нали не бъркам, не съм по алкохола).
    Поздрави! 🙂

  2. Чудни са, прелестни! Такова настроение, цветно, пъстро и вкусно! Поздрави!

  3. И много красиво!И много лято!
    Децата ще се избият;)

  4. Гери, Кенди, Мъхче, много ви благодаря!