Пица със скариди и песто

През ваканцията от чисто любопитство  използвах случая да погледам малко Фиеста ТВ. В единия от случаите попаднах на предаването на една от звездите на Food Network, Рейчъл Рей, Rachael Rey’s Tasty Travels. Епизодът, който гледах, беше посветен на Анкъридж, Аляска и в един от представените ресторанти споменаха за пица със скариди и песто. Идеята ми допадна и реших да видя дали ще допадне и вкъщи. При това дори е и лесна – ако имате вече готово тесто, пицата се намазва за 5 минути, пече за 10 и излапва дори за по-малко.
 

Продукти:
(за 2 пици)

  • Около 500 г тесто за пица (аз я направих с „полунощното тесто”, но може да използвате вашето предпочитано)
  • 250 г кралски скариди, сварени и изчистени
  • 6 с.л. песто (готово от супермаркета, срам!)
  • 250 г моцарела за готвене

Начин на приготвяне

  • Приготвянето на тестото е описано в този пост.
  • Приготвяне на пицата: Фурната се загрява на 230 градуса и вътре се поставя плоска тава, в която ще се пекат пиците.
  • Тестото се разточва или раздърпва с набрашнени или намазнени ръце до получаване на кръгла или овална форма.
  • Всяка пица се намазва с 2 лъжици песто, отгоре се разпределят скаридите и моцарелата, нарязана на парчета.
  • Пиците се прехвърлят в горещата плоска тава (аз ги приготвям върху пекарска хартия и после само приплъзвам листа хартия в тавата) и се пекат около 7-8 минути, докато се зачервят. Сервират се горещи, със зелена салата.

7 Comments

  1. Мира, и на мен ми допада идеята за песто, изключая скаридите, просто защото видът им никак не ми харесва, но си мисля, че може да се заменят с нещо друго. Чудесни снимки си направила!
    Поздравления 🙂

  2. Бих участвала в лапането.Изглежда превъзходно!

  3. Еее,Мира,защо пък да е срам,че пестото ти е от магазина?Песто Дженовезе ми е толкова любимо ,че изобщо не се кахъря,че не съм си направила сама,а и едва ли ще е по-перфектно.Пицата ти е страхотия,идеално съчетание и вкус,приветствам и ще опитам!
    Хубава нова седмица ти пожелавам!
    Роси

  4. Мирка, песто и аз купувам готово от магазина (без капка срам) и ето, че ти ми даде идея за още едно страхотно приложение на пестото 🙂 Пицата определено е по наш вкус! Чудесни снимки!

    Спорна и усмихната нова седмица!
    Поздрави, Милена 🙂

  5. Аз май ще харесам комбинацията и ще видя дали мога да излапам една такава пица за 5 минути:-)
    Изгледжа страхотно!

  6. Аз пък мога да я излапам за 4!!!:)) Мира, така ме изкуши-любими продукти! Хареса ми идеята за съчетание на скариди, песто и моцарела! Поздрави и успешна седмица1

  7. Ина, Вили, Роси, Милена, Мъх, Гуинет, благодаря ви за положителните коментари :)!
    Ина, можеш да замениш скаридите, разбира се :). Струва ми се, че много добре ще се получи със сушени домати или пушена шунка.
    Иначе пицата вкъщи изчезна за около 10 минути, като вътре се включва времето за снимките, направени между излизането от фурната и слагането на масата, където вече беше строено домочадието 🙂