За Новата 2015 година

… с малко празнични парижки украси.

Във Франция наричат определени телевизионни репортажи по „кестенови дървета”. Както дърветата цъфтят, връзват, дават плодове, губят листата си, така и тези репортажи по сравнително маловажни теми се появяват всяка година по едно и също време: новогодишната нощ, зимните разпродажби, майските празници, летните задръствания по пътищата, първият учебен ден, бюджетът на средностатистическото френско семейство за Коледа, новогодишната нощ… Такова кестеново дърво си има и мармотникът: празничните украси на големите универсални магазини Прентан и Галери Лафайет. Мисля, че съм пропуснала само 2-3 години от близо шестнайсет. Но не и тази. Напротив, още в края на ноември се бутах в тълпата, за да се възхитя отново на въображеието и сръчността на дизайнерите им. С по-голямо предпочитание към младежа на Бърбъри, пътуващ между Лондон и Париж на витрините на Прентан, в сравнение с Чудовищната Коледа на Галери Лафайет.

А с всичко това бих искала да ви пожелая весело посрещане на новата година, най-вече здраве, на вас и любимите ви хора, хубави моменти, много щастие и много поводи за усмивки!

4 Comments

  1. Весело посрещане, Мире! Да е изпълнена със здраве, щастие и мнооого цветни моменти! 🙂

  2. Честита Нова година, Мира!
    Да е здрава и успешна!
    Късметлийска и щастлива!
    Изпълнена с много нови пътешествия!
    Украсата е прекрасна.
    Напълни ми душата!
    Сърдечни прегръдки!

  3. Мира, Честита Нова година!
    Нека Новата година да влезе в домовете ни с нови надежди, с нови предизвикателства, със сбъднати мечти, с много щастие и любов ! Дано на всички нас донесе здраве, мъдрост и търпение. И дано усмивка да грее на лицата ни !
    Сурва, сурва весела година!
    Да е здрава и честита, да е мирна, плодовита!
    Сурва весела година!
    Догодина, до амина !

  4. Мира,честита 2015-а!
    Да е щастлива, успешна и да донесе много късмет!

    Разкошни са витрините, разкошни!
    Харесаха ми и в двата стила, едните са по-изтънчени и елегантни, но другите – уау, смелост и предизвикателство!
    : )